De Yamaha Tenere Travel Trophy was een succes!

Van 10 t/m 17 juni was MotorCentrumWest vertegenwoordigt bij de Yamaha Tenere Travel Trophy. Een mooi evenement waar ruim 100 Tenere rijders op afkwamen. Van moderne Tenere tot oldtimer exemplaar, er was van alles. Wel allemaal met dezelfde mindset, genieten van het motorrijden, nieuwe vrienden maken en je ogen uitkijken op de mooie routes. We begonnen net onder Parijs waar we verwelkomt werden op het landgoed van een prachtig chateaux. Een mooie setting om de week mee te beginnen. Hier stonden alle Tenere’s mooi op één lijn naast elkaar wat een indrukwekkende binnenkomst was.

Dag 2 begonnen we met 7 verschillende stages om even op te warmen in het offroadrijden. Van langzaam werk tot heuvels en singletracks om vervolgens met een mooie route buiten het chateaux de dag te eindigen. Indien je helemaal geen offroadervaring had kon je hier deze dag mee kennis maken.

De rest van de week reden we mooie routes door het Franse landschap. De routes waren afgewisseld met offroad en asfalt. Wanneer je liever op de normale weg bleef was er een speciale route te volgen die je over mooie bochtige weggetjes stuurde. Wij kozen uiteraard voor de route met offroad erin verwerkt. In het noorden van Frankrijk bestaat het offroad voornamelijk uit karrenpaden, gras gemengd met wat stenige ondergrond (of modder) en zijn de wegen nog vrij vlak. Naar mate we meer naar het zuiden reden kregen we meer heuvelachtig landschap wat het offroadrijden ook wat meer uitdaging gaf. De laatste dag in Frankrijk reden we met een asfalt route Andorra binnen. Door de droogte was het helaas niet overal toegestaan om offroad te rijden in het zuiden van Frankrijk. Dit maakte de dag overigens niet minder mooi. Met de Pyreneeën als decor en de ene bocht na de andere maakte het een fantastische route om te rijden.

In Andorra was het ook eindelijk tijd voor een normaal bed want we sliepen in een hotel! De hele week was het kamperen met de nodige hoosbuien tussendoor. Nu zijn die buien niet zo erg maar je natte tent inpakken die vervolgens de nacht erop weer niet droogt ben je na een paar dagen wel zat. 🙂

De laatste dag reden we vanuit Andorra richting Spanje met het offroad waarvoor we kwamen. Een route van 270km met stenen paden, gravel, bagger en een rivierdoorwading maakte het een schitterende dag. De stukken asfalt tussendoor waren prima om op uit te rusten of te zoeken naar een broodje en een bak koffie. We eindigde de dag in Isabena waar we nog een afsluitend feestje hebben gevierd. Goed eten en een fantastische band die de hele avond speelde zorgde voor een lange nacht met weinig slaap.

Wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Ben je er volgend jaar bij?