Testverslag Yamaha Niken

Yamaha Niken - MotorCentrumWest

Afgelopen week was het zover.. Na de enthousiaste testritten door journalisten was het tijd om de Yamaha dealer kennis te laten maken met dit nieuwe concept.

De Yamaha Niken heeft nogal wat stof doen opwaaien bij ons Nederlanders. “Hé weer zo’n autorijbewijs apparaat”, “Zeker een tegenhanger van de MP3”, “Ben je bang om om te vallen?” of “wat moet je met zo’n invalidevoertuig?”

We kunnen je vertellen het is totaal niet te vergelijken met een MP3, je mag hem alleen met motorrijbewijs rijden, je kan er gewoon mee omvallen en een invalidevoertuig is het al zeker niet. Maar wat is het dan wel? Nou een 100% motorfiets maar dan met een extra wiel. Wat betreft de looks is het een kwestie van wennen. Apart is het in ieder geval wel!

Onze verwachtingen waren vrij hoog door alle reviews maar ook de filmpjes op Youtube logen er niet om. De verwachtingen heeft de Niken in ieder geval 100% waar gemaakt. Direct nadat je ermee weg rijd vergeet je het 3e wiel en voelt het als motorrijden. Het extra voorwiel geeft veel vertrouwen en extra grip. Kom je onderweg grind tegen in de bocht of kom je een stuk oneffenheid tegen op het wegdek? Geen probleem, het andere wiel vangt het probleem op. Met één wiel op het asfalt en het andere wiel in de berm met grind en kuilen? De Niken maakt er geen probleem van en je voelt het nauwelijks door de goede vering. De Niken is goed stabiel en zit erg comfortabel.

De Yamaha Niken heeft een hoog zitcomfort. De houding is goed en biedt voldoende ruimte, ook voor ons lange Nederlanders. Het 847cc motorblok met 3 cilinders is al een topper bij Yamaha met o.a. de MT-09 en de Tracer 900 maar de iets verzwaarde uitvoering van dit blok past ook zeer goed in de Niken. Zeker in combinatie met de Yamaha D-mode, quickshifter en instelbare tractioncontrol maakt het een leuke speelfiets met goed weggedrag. De maximale kantelhoek van deze machine is 45 graden. Zit je op deze hellingshoek dan zal je met de stepjes de grond raken, genoeg ruimte dus voor sportief rijgedrag.

Het zal even duren voordat deze verschijning “gewoon” is in het Nederlandse straatbeeld. De motorrijders die je tegenkomt weten nog niet of ze moeten zwaaien ja of nee maar dat is een kwestie van tijd. Of je de Niken kan vergelijken met een andere motorfiets? Nee niet specifiek. Hij heeft van verschillende motoren een beetje gelijkenis en dat maakt hem uniek in zijn soort. Uitproberen en er op rijden zal je zeker overtuigen en je kijk veranderen op dit futuristische model.

Houd je van iets aparts maar dan met wel superstrak rijgedrag en voldoende comfort? Dan kan dit zomaar jouw fiets zijn. Wil je meer info of ben je serieus geïnteresseerd in deze machine? Neem dan contact met ons op of bel naar 0174-440771. We vertellen je er graag meer over.

Ben je benieuwd naar de technieken achter deze bijzondere motorfiets? Bekijk dan onderstaand filmpje: