Vernieuwde Yamaha MT-125 en MT-07

Nieuw connected TFT display voor de Yamaha MT-07 en MT-125 model 2023

Beide Yamaha’s zijn voorzien van een 5-inch TFT-kleurenscherm welke via bluetooth is te koppelen met de Yamaha MyRide app. Hierdoor kan je alle inkomende oproepen, emails en meldingen op het nieuwe TFT scherm bekijken. De Yamaha MyRide-app biedt ook vele andere nuttige functies, waaronder het bewaken van alle belangrijke parameters van de motorfiets, het bijhouden van de afgelegde route en het registreren van de afgelegde afstand, versnelling, topsnelheid, hellingshoek en nog veel meer. Je gehele rit met de daarbij behorende gegevens kunnen worden gedeeld op socialmedia en worden besproken met andere Yamaha MT rijders. Indien het systeem daarvoor is ingesteld, kan het TFT-scherm de motorrijder ook waarschuwen bij elk technisch probleem dat op de MT-07 of MT-125 wordt gedetecteerd. Ook kan het een kennisgeving via e-mail verzenden naar een motorfietsdealer of een andere contactpersoon die door de motorrijder is aangewezen.

Yamaha MT-07

De MT-07 heeft maar liefst twee schermthema’s waarbij de layout van het display veranderd kan worden in een street of touring thema. Zo heeft het streetthema een moderne layout met een balkvoerige teller bovenaan en het touring thema een meer conventionele ronde toerenteller in analoge stijl. Voor iedere rijder wat wils.

De nieuwe Yamaha MT-07 is zoals alle voorgaande modellen aan te kleden met een grote range aan accessoires. Op het 2023 model is het monteren van een quickshifter een mogelijkheid, deze is dan ook al voorberaad met de nodige elektronica zodat je snel en eenvoudig kunt profiteren van de naadloze schakelingen die deze Yamaha accessoire biedt.

Naast het TFT scherm en de voorbereiding voor de quickshifter wordt het nieuwe model geleverd met een gelakt ABS voorspatbord. De MT-07 is ook dit jaar verkrijgbaar in de kleuren Icon Blue, Tech Black of Cyan Storm.

Yamaha MT-07 Pure

De Yamaha MT-07 Pure is een voortzetting van het 2022 model zodat ook de kostenbewuste klant en b.v. rijscholen kunnen genieten van het rijplezier van deze motor. Deze MT-07 is dus uitgerust met het normale display en ook net als de voorgaande modellen verkrijgbaar in een 35kw variant. De MT-07 Pure is beschikbaar in één kleur, namelijk Yamaha Black.

Yamaha MT-125

De MT-125 beschikt al over uitgebreide specificaties, waaronder het 125 cc motorblok met koppelverhogende Variable Valve Actuation, evenals een Assist en slipperclutch, upside down vork en schijfremmen met grote diameter. Voor 2023 is het uitrustingsniveau van de MT-125, naast het TFT scherm, ook uitgebreid met een nieuw tractioncontrol systeem dat de motorrijder nog meer vertrouwen en controle biedt in elke situatie.

MT-125 & MT-07 model 2023 | MotorCentrumWest