Motor regenkleding

Niks is zo vervelend als wanneer je aan het toeren bent en het gaat flink regenen. Als je een zomers motorpak draagt ben je in mum van tijd zeiknat. Gelukkig bieden wij een uitgebreid assortiment aan motor regenkleding. Van regenoverall en motor regenpak tot losse motor regenjas en motor regenbroek. Ook zijn er regenhandschoenen en regenschoenen verkrijgbaar. Motor regenkleding is gemaakt van extra dik materiaal, stevige ritsen en met of zonder reflectie / fluo. Motor regenkleding krijgt meer te verduren, waardoor stevig materiaal een must is. Denk hierbij aan het aantrekken over het huidige motorpak heen én de impact van wind, regen en storm op de motor. Omdat je het motor regenpak over je motorpak heen aantrekt, is het vaak noodzakelijk om één maat groter te nemen zodat je voldoende bewegingsvrijheid blijft houden.

Motor regenjas

De meeste motorrijders kiezen voor een combi regenpak, waardoor je de regenjas en regenbroek los van elkaar kunt dragen. Een voordeel hiervan is dat het aan- en uittrekken over het algemeen een stuk makkelijker gaat. De motor regenjas is zo ontwikkeld dat deze over je reguliere motorjas wordt gedragen. Belangrijk is dus dat je over het algemeen een maat groter nodig hebt. Vaak zijn regenjassen te verstellen in de taille en hebben ze elastiek op de mouwen en onderkant, zodat deze aangesloten blijft en er geen wind en regen onder kan komen. Tevens zorgt dit voor een betere pasvorm waardoor de regenjas niet teveel gaat fladderen tijdens het rijden.

Motor regenbroek

Ook de motor regenbroek is zo ontwikkeld dat deze over je reguliere motorbroek wordt gedragen. Hierbij is het dus eveneens het geval dat je het beste een maat groter kunt bestellen. Regenbroeken hebben elastiek aan de bovenkant en meestal een klittenband sluiting aan de onderkant, zodat er verschillende soorten motorlaarzen onder passen. Doordat de motor regenbroek goed aansluit kan er geen wind en regen onder komen en zal de broek minder fladderen tijdens het rijden.

Regenoverall motor

Regenoverall motor kopen? Dat is tevens een optie voor een goed regenpak. Een regenoverall bestaat uit één deel en biedt de beste bescherming bij slecht weer. Doordat het uit één stuk bestaat, is de kans dat er water doorheen komt vrij klein. De regenoverall is voorzien van elastiek of verstelbare banden om het zoveel mogelijk aan het lichaam te laten aansluiten. Let er wel op dat een motor regenpak over het reguliere motorpak gedragen dient te worden, waardoor je het beste één maat groter kunt bestellen.