Motorhelm kopen

En motorhelm kopen is het belangrijkste onderdeel van je motoruitrusting. Omdat ieder hoofd een andere vorm en maat heeft is het belangrijk om uit te zoeken welk merk en type helm bij jou past. Door je hoofdomtrek op te meten kom je erachter welke maat helm je nodig hebt. De maat kan per model soms nog wat verschillen aangezien er diverse pasvormen zijn. Daarom raden wij aan om voor een helm naar de winkel te komen voor advies.

Hoe kies je de beste motorhelm?

Een motorhelm moet goed om het hoofd aansluiten zonder ergens vervelend te drukken of te knellen. Vooral rond de wangen dient de motorhelm strak te zitten, aangezien deze door het dragen nog iets zal verruimen. De meeste motorrijders zullen hun keuze van motorhelm af laten hangen van het type motor welke zij rijden. Over het algemeen zijn er drie type motorhelmen om uit te kiezen: de systeemhelm, de integraalhelm of de jethelm. De keuze wordt mede bepaald door het gebruiksdoel. Neem hiermee allereerst in overweging of je veel op de snelweg zal rijden, want een jethelm zal dan bijvoorbeeld minder snel aan je eisenlijstje voldoen. Maar ook dingen zoals een communicatieset, zonnevizier of een pinlockvoorbereiding spelen mee bij het kiezen van de juiste motorhelm.

Integraalhelm

Een integraalhelm is compleet gesloten rondom het kin gedeelte. Dit type motorhelm is o.a. verplicht voor circuitgebruik.

Systeemhelm

De systeemhelm is open te klappen vanaf de voorkant of bij sommige modellen tegenwoordig zelfs helemaal naar achteren. Dit is bijvoorbeeld handig bij het tanken, praten met je mederijders en wanneer je een brildrager bent. De systeem motorhelm wordt veel gebruikt door toerrijders.

Jethelm

De jethelm is open aan de voorkant en bedekt alleen het boven- en achter gedeelte van het hoofd. Dit type helm wordt vaak gebruikt bij b.v. stadsverkeer. Nadeel van de jethelm is dat deze niet je gehele gezicht beschermd bij slechtere weersomstandigheden of bij een eventuele val. Aan te raden is om elke 5 jaar je motorhelm te vervangen voor een vers exemplaar om zo de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Na een val dient de helm uiteraard eerder vervangen te worden.

Motorhelm kopen bij MotorCentrumWest

Bij MotorCentrumWest helpen wij je graag verder om dé perfecte motorhelm te kopen. Wij hebben een ruim assortiment aan verschillende motorhelmen in onze webshop, dus er is voor ieder wat wils! Wil je een motorhelm kopen, maar heb je nog vragen of wil je hulp bij het vinden van de geschikte motorhelm voor jou? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel in Naaldwijk!