Motorlaarzen kopen

Motorlaarzen zijn er in veel verschillende soorten. Sportieve racelaarzen met extra veel bescherming voor bijvoorbeeld circuitgebruik tot motorlaarzen met het gore-tex membraam voor de echte doorrijder. Allen hebben ze hun eigen pasvorm en gebruiksgemakken. Wanneer je een set motorlaarzen gaat kopen is het dus belangrijk om te weten waarvoor én wanneer je ze gaat gebruiken. Veiligheid is uiteraard belangrijk, daarom zijn vrijwel alle motorlaarzen voorzien van harde protectie op de enkel, neus en scheenbeen.

Motorlaarzen voor elk type motorrijder

De meeste rijders kiezen voor de reguliere tour motorlaarzen. Ze bieden veel stevigheid en bescherming en zijn doorgaans waterdicht. Ook in motorlaarzen heb je uiteraard verschillende soorten. Zo zijn er sportlaarzen welke vaak nog meer protectie bieden in verband met circuitgebruik. Ook hebben deze laarzen vaak titaniumstukken rond de neus om slijten zoveel mogelijk te voorkomen.

De tourlaars is over het algemeen een laars welke erg comfortabel zit. Deze laars biedt alle reguliere bescherming en is vaak waterdicht. Zo kan je ongestoord op reis zonder vervelende natte voeten. Ook wanneer je een stuk wil lopen naar een stad of dorpje kan dit door de fijne pasvorm gemakkelijk.

De zogenaamde Allroad laarzen zie je ook steeds meer terug. Deze laars is een stukje hoger dan de reguliere motorlaarzen. Door de hoogte beschermen ze met name je scheenbeen een stuk meer tijdens het allroad rijden. Ze beschermen je bijvoorbeeld tegen takken, stenen, valbeugels, steppies en uiteraard bij een val.

Motorlaarzen dames

Over het algemeen zijn de meeste motorlaarzen door zowel dames als heren te dragen. Uiteraard zijn er ook speciale dames motorlaarzen verkrijgbaar. Deze zijn iets smaller qua pasvorm aangezien de meeste vrouwen een smallere wreef dan de heren hebben. Ook zijn de motorlaarzen voor vrouwen wat eleganter om te zien.

Motorlaarzen kopen bij MotorCemtrumWest

In onze webshop vind je een ruime keuze aan motorlaarzen in verschillende pasvormen voor zowel dames als heren. Wil je nieuwe motorlaarzen kopen maar wil je ze liever van tevoren passen? Kom dan gerust langs in onze winkel in Naaldwijk. Wil je ze toch online bestellen maar is je maat niet beschikbaar? Dan kunnen we de gewenste motorlaarzen vrijblijvend voor je bestellen!