Motorrijden in of na de winter?

Winterbeurt actie - MotorCentrumWest

De zomer is voorbij en dat betekent voor veel motorfietsen dat ze de stalling in gaan. Maar er zijn ook ‘diehard rijders’ die doorrijden met de Nederlandse wintertemperaturen. Voor beide gevallen geldt “Voor veilig en met plezier motorrijden is vakkundig motoronderhoud van levensbelang” Dat geldt voor zowel de motorrijder als de motorfiets.

Voor doorrijders in de winter geldt dat de motor in topconditie moet zijn. Neem nu de banden. Koud en nat asfalt zorgen voor minder grip. Het starten van de motor kan lastiger zijn omdat de accu koud is en daardoor minder capaciteit heeft. Koude motorolie zorgt voor meer inwendige wrijving van de motor.  Allemaal zaken die we in een onderhoudsbeurt voorafgaand aan of tijdens de winter bekijken en aanpakken. Zodat de motorrijders veilig en verzekerd op weg kunnen.”

Ook voor degenen die de motor in de wintermaanden stallen en die in het voorjaar weer met plezier op willen stappen, is een degelijke onderhoudsbeurt van belang. Zo kan er tijdens het stallen roestvorming ontstaan en condens en vuil in de motorolie kunnen motoronderdelen aantasten. Vocht in de remvloeistof kan voor vastzittende remmen zorgen en vocht op elektrische onderdelen kan voor storingen zorgen na de winter. Het voordeel van een onderhoudsbeurt in het najaar of in de winter is dat als de eerste warme lente zonnestraaltje zich weer laten zien, motorrijders na een korte eigen check direct op kunnen stappen voor hun eerste lenterit. Geen lange wachttijden, omdat iedereen tegelijk weer op de motor wil stappen.

Kortom een onderhoudsbeurt voor de motor in of tijdens de winterperiode heeft als voordeel dat de wachttijd voor een afspraak korter is dan in het voorjaar en doorrijders kunnen veilig de winter in. Bel 0174-440771 en maak direct een afspraak! Mailen kan natuurlijk ook naar werkplaats@motorcentrumwest.nl