Yamaha R3 cup

Yamaha R3 Cup 2023 | MotorCentrumWest

Yamaha R3 Cup: optimale doorstroming voor jong racetalent

Ben jij die jonge coureur die helemaal klaar is voor de sensatie van het racen op grote circuits? Dan is de Yamaha R3 Cup echt iets voor jou! Een betaalbare raceklasse waarin jong talent vanaf 13 jaar zich optimaal kan ontwikkelen met de lichtgewicht Yamaha R3 in Cup versie en kan rekenen op intensieve begeleiding op en naast de baan.

Yamaha Racing bLU cRU Benelux biedt een gedegen jeugdopleiding waarbij er al op 12-jarige leeftijd kan worden gestart in de Yamaha R125 Cup. De nog altijd populaire opstapklasse bereidt jonge coureurs optimaal voor op de Yamaha R3 Cup, die in 2023 alweer haar zesde seizoen ingaat. Gereden wordt met de Yamaha R3, een op de MotoGP geïnspireerde lichtgewicht 300cc Supersport. Om de klasse betaalbaar te houden en te waarborgen dat er met gelijkwaardig materiaal wordt gereden worden de motoren opgebouwd met een GYTR wegracekit.

Begeleiding op maat

De coureurs van de Yamaha R3 Cup kunnen rekenen op de begeleiding van een gedreven crew met onder andere klasse-coördinator Bob Withag en rijderscoach Leon Bovee. Beide hebben een indrukwekkend CV met een succesvolle loopbaan als coureur en jarenlange ervaring als klasse-coördinator, trainer en rijderscoach in diverse wegraceklassen. Iedere coureur kan rekenen op intensieve coaching en persoonlijke aandacht, zowel op als naast de baan.

Kalender

De Yamaha R3 Cup zal in actie komen bij de race events op de permanente circuits van de BeNeLux Trophy. Er wordt niet alleen gereden in België, Nederland en Luxemburg maar er is ook een uitstapje naar de schitterende Nurnburgring in de Duitse Eiffel en het Franse Croix- en-Ternois wordt twee keer opgezocht. Tijdens ieder event zullen er twee races worden verreden. De voorlopige kalender is als volgt:

8-9 april                               Croix-en-Ternois (F)

27-28 mei                           Mettet (B)

10-11 juni                           Nurburgring (D)

1-2 juli                                  Assen (NL)

1-3 september                 Colmarberg (L)

23-24 september            Croix-en-Ternois (F)


Europese R-series SuperFinale

Naast de competitie om het kampioenschap binnen de eigen Cup wordt er ook gestreden om een plaats in de Yamaha Racing bLU cRU SuperFinale. De beste rijders uit alle Europese Yamaha R-Cups mogen na het einde van hun eigen seizoen in deze prestigieuze internationale race, die wordt verreden als onderdeel van het WK Superbike, de strijd met elkaar aangaan.

Nieuwsgierig naar meer?

Op de website vind je alle informatie en kan je je inschrijven voor seizoen 2023: Klik hier voor meer informatie